HTML

Számlálóm:

A Seafalcon főz

Friss topikok

  • Seafalcon: @GGy: Csináld meg, nagyon finom! Köszönöm! (2018.03.23. 21:13) Nagyszékelyi "kelt-sült-főtt" cipó
  • motoroskonyhaja: Az írás -és a hangulata- nagyon tetszik, gratula! Egyszerűbb megoldás: pucolás után le kell resze... (2017.10.30. 19:35) Retek, ami fekete
  • Seafalcon: @narrátor: ezek jó ötletek. Azóta sokszor tettem a reggeli rántottámba is! Levest is készítettem..... (2017.09.09. 16:33) Porcsinsaláta
  • Seafalcon: @VeeVee: Hát az a zöld nagy lapulevél... Levélzöldség, kétféle van, a bordó és a világoszöld, más ... (2015.11.13. 14:11) Mángoldos rizottó majdnem Gordon Ramsay módra tálalva
  • gyogyszernelkul: A kurkumának nagyon jó hatása van szervezetünkre, nemcsak ízületi problémákra, hanem méregteleníté... (2015.07.08. 18:44) A hobbiparaszt pórélevest főz

Címkék

90 napos diéta (12) alma (1) aludttejleves (1) aszalás (1) átverés (1) babgulyás (1) balzsamecet (1) barna rizs (2) bazsalikom (9) bébi spenót (1) befőzés (2) befőzőautomata (2) besamel (1) bimbóskel (1) birsalma (1) bodzalekvár (1) bogrács (1) borecet (2) borjú (1) bőrös császárhús (1) brokkoli (1) burgonya (1) burgonyapüré (1) burgyonya (1) búzahús (1) búzasikér (1) camembert (1) cefre (1) cékla (4) céklalevél (1) chili (4) chiliszósz (1) ciabatta (1) citrom (1) citrommártás (1) csalamádé (1) csatni (2) csicseriborsó (2) csicsiókairtás (1) csicsóka (9) csicsókamentesítés (1) csili (1) csiliszósz (2) csirke (6) csirkecomb (1) csirkemáj (2) csirkeszárny (1) cukkini (7) cukorbetegség (6) curry (1) darált hús (1) diabetikus (1) diéta (6) dió (2) édeskömyény (1) egészséges (1) esküvő (2) fagyasztás (1) fehérhagyma (1) fehérjenap (4) fekete retek (1) fényképezőgép (1) fogyás (2) fokhagyma (3) fotók (1) főzelék (2) francia (1) füstölt oldalas (1) fűszeres zsemlemorzsa (1) gnocchi (2) gomba (2) gombaleves (1) Gordon Ramsay (2) görögdinnye (1) gőzgombóc (1) gránátalma (1) gubatorta (1) gyömbér (3) gyümölcsnap (1) habart (1) hagyma (2) hajdina (1) hal (2) házi sajt (4) házi tej (2) hideg leves (1) HK (2) hobbiparaszt (1) humusz (1) indiai (2) kakukkfű (2) KalóriaBázis (2) kapor (1) káposzta (1) karalábé (2) karalábéfézelék (1) Kécza Sándor (1) kelbimbó (1) kelt-sült-főtt (1) kelt gombóc (1) kemenc (1) kemence (1) keményítőnap (7) kenyér (2) kerekrépa (1) kert (2) kínai (1) kirántott (2) Kislegény a gáton (1) knédli (2) kocsonya (1) kolbász (2) köles (1) köménymag (1) Konyhafőnök (1) köret (1) kovászos (1) kovászos uborka (3) kövér porcsin (1) krémleves (4) krumpli (7) krumplisaláta (1) krumplis tészta (1) kurkuma (1) lecsó (2) Legény a gáton (1) lekvár (1) leves (13) lilahagyma (1) lila káposzta (1) lila krumpli (2) lombozás (1) Magyarország szeretlek (1) mákos guba (1) mamaliga (1) mandula (1) mángold (5) marhafartő (1) marhalábszás (1) medvehagyma (1) menta (1) méz (1) muszaka (1) Naga Jolokia (1) Nagylegény a gáton (2) Nagyszékely (1) Neil Perry (1) Nemzeti Gulyásnap (1) nyögvenyelő (1) oklevél (1) olíva (1) olvasás éjszakája (1) oregano (1) pacal (1) padlizsán (7) palacsinta (1) paleo (1) pálinkafőzés (2) pangasius (1) paprika (2) paradicsom (12) paradicsom csatni (1) parmezán (1) patisszon (2) petrezselyem (2) pince (1) pincepörkölt (1) pirítós (2) pöfeteggomba (1) Pokol Konyhája (1) polenta (1) póréhagyma (1) pörkölt (3) pucolás (1) puliszka (1) pulyka (1) rántott hal (1) rántott sajt (1) reggeli (1) retro (1) rizottó (1) rizs (1) rosztyóka (1) rozsliszt (1) sajt (7) saláta (4) sárgabarack (1) savanyítás (1) savanyúság (1) savanyú káposzta (2) Scoville egység (1) seberli (1) SHU (1) sorsolás (1) spagetti (2) SPAR (1) spenót (4) sült (1) sült tészta (1) sütőtök (2) sütőtökleves (1) sváb (1) szakácskönyv (1) szakácsverseny (1) szarvas (1) szejtán (3) szenteste (1) szezámmag (1) szezámmagőrlő (1) szilva (2) szója (1) szója fasírt (1) Sztárséf (1) sztrapacska (1) T.bálint kiadó (1) tahini (1) tartósítás (1) tartósítószer nélkül (1) tejfel (1) tejoltó (1) télre (1) tengeri hal (1) tészta (6) tésztasaláta (1) tócsni (1) tofu (2) tojás (4) tök (2) töltött káposzta (2) Trinidad Scorpion Butch t (1) tyúkhúr (2) uborka (2) vad (1) vega (1) vegán (2) vöröshagyma (1) wok (2) Yellow Bhut Jolokia (1) (1) zeller (1) zöldség (6) zsálya (2) Kövér porcsin (1) Címkefelhő

Stat

Kezdjük a legfontosabbal, megmutatom a tegnapi étkezésemet:


Láthatod, hogy majdnem minden klappol, csak kevés a szénhidrát, és egy picit több a zsírbevitel. De a lényeg az, hogy:
1. Nem állati zsír.
2. Zömében telítetlen zsírok.
Amikor az ember arra kényszerül, hogy méricskéljen, pepecseljen, akkor azt nem lehet megcsinálni, hogy ha a recept azt mondja, hogy például hagyma 80 gr., akkor pontosan 80 grammot fogok kimérni. Vannak ételeim, amit rendszeresen fogyasztok, és mindig a receptet írom át, úgy, ahogyan elkészítettem!
Vegyük a mai reggelimet. Azt látod, hogy Reggeli rántottám.
Ehhez felvittem egy alapreceptet, és állandóan azt variálom az alkalomhoz illően. Tehát megnyitom a receptet szerkesztésre:


 Az első sorban azt látod, hogy kókuszzsír 0 gramm. Ez azt jelenti, hogy készítettem kókuszzsírral, de most repceolajat használok, ezért ezt lenullázom, és a repcénél beírom azt, amennyit használok.
A tojást mindig mérem, csak rákattintok, és átírom grammra pontosan, hogy ma mennyit használtam fel. A múltkor laskagombát használtam, ma ezt lenulláztam, és felvettem a póréhagymát. Holnap ha nem teszek bele, akkor majd ezt is lenullázom.
A legalsó, szürke sorban láthatod a teljes mennyiséget, és ezt adom meg egy adag súlyának. Ezzel a módszerrel nem kell mindig új recepteket beírnod, attól függően, hogy miből mennyit használtál, milyen új hozzávalót vettél.
Szerintem ennek a lapnak ez az egyik legjobb funkciója!
Az eredmény:



A brokkoli levest is ilyen módszerrel főzöm (mert nagyon szeretem és többször készítem).
A káposztás babhoz készítettem pirított pácolt szejtánt. Aki sorstárs, biztosan ismeri, aki vea vagy vegán az gyakran használja, de a kezdőknek elmondom, hogy ez búzasikérből készült húspótló: búzahús. Energiatartalma 70%-os, azaz ugyanaz, mint a csirkemellé. Ha begyakorlod magad a készítésébe, akkor él tudod érni, hogy az állaga is hasonló legyen!
Én először főztem búzahúst, csak kicsit volt rugalmas (gumiszerű), de így is elég jó lett, meghozta a kedvem a további próbálkozáshoz!
Itt tanultam meg, hogyan kell készíteni, ez egy videó.
Vacsora igazán nem volt, mert délben belaktam, és a maradék búzahúst nassoltam el.
A csíkokra vágott búzahúst bepácoltam, a pácba szójaszószt, olíva olajat, himalája sót, fokhagymát, vöröshagymát tettem, és megpirítottam egy serpenyőben.

Ehhez a napi menühöz még 35 perc intenzív torna is járult.

Címkék: cukorbetegség diéta fogyás szejtán búzahús búzasikér KalóriaBázis

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://seafalconfoz.blog.hu/api/trackback/id/tr717151069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.