Most a szejtánt favorizálom, ami más néven búzahús vagy egyszerűen sikérből készített húspótló. (Megjegyzendő, hogy a por alakban kapható búzasikérnek a fehérjetartalma 70%, azaz megegyezik a csirkemellével. Ízre pontosan olyan, azaz se íze, se bűze, viszont lehet sokkal kellemesebb állagúra készíteni.
Engem a jutúb oktatott ki, hogyan készítsem. A Cukros diétám 2 című bejegyzésben mutattam egy videót, de az nem az igazi, de megnézni nem árt. Ami nekem eddig bejött az ez a videó. (Az elején kicsit gubanc van a mennyiségekkel, a lényeg: negyed annyi Graham liszt, mint sikér.)
Szóval ez alapján készítettem az utolsó adagomat, és mondhatom, igen finom lett! Az állaga pont jó, és a pácolás után igazán finomat ettem belőle! Tegnap este bepácoltam:
4 evőkanál elíva olaj, egy teáskanál szójaszósz, egy evőkanál mustár, és egy evőkanál Sertéssült ételízesítő. Nagyon fontos, hogy a Vegeta Naturella márkájút használd, mert ebben nincs tartósítószer, sem ízfokozó!
Ma reggel két szeletet beletettem a wokba, és minden olaj nélkül (hiszen megszívta magát) kisütöttem!
Íme:
Megmondom az őszintét, kicsit elsóztam, mert nem számoltam a fűszerkeverék sósságával. Utána sózni mindig lehet! Nem igaz?
És egy kis dicsekvés:
De ebben jelentős szerepet játszik a testmozgás is!!!